Hoppa till innehåll

Paviljongen

Åretrunt festlokalen 20 minuter från Vasa

viivat-01-01-01

Vi är stolta över att kunna erbjuda evenemang med fantastisk mat, miljö och utsikt över skärgården till större grupper i Åminne paviljongen. Sittande middagar för grupper upp till 430 personer!

Paviljongen genomgick en totalrenovering 2016-2017 för att bättre motsvara dagens behov av utrymmen. Från den gamla paviljongen som uppfördes på 1950-talet lämnades golvet i så gott som hela paviljongen kvar, för att ge den rätta känslan. Paviljongens utrymmen passar utmärkt för olika former av evenemang, både för stående och sittande publik.

Kock Kim Hellman

Erfarenhet av mat och fest

viivat-01-01-01

Krögaren Kim Hellman, känd från bland annat Gustav Wasa, garanterar en minnesvärd kväll för just ditt evenemang och vi skräddarsyr gärna en helhet för just dej. Vi har redan fått vara med och förvärkliga många stora evenemang från sitzer till gala middagar och företagsfester.

Paviljongen som är rund med en stor scen som är lätt tillgängling passar också för olika teman: Varför inte ordna en beachfest i februari eller teman för säsongen som Oktoberfest och julfester?

All mat och dryck i paviljongen kommer från oss. Vi kan dekorera och hjälpa till med allt som rör Ert evenemang hos oss!

Meny exempel

viivat-01-01-01

Skärgårds buffé med lokala inslag av inlagd och gravad fisk, sallader, röror och kallskuret. Mustig fisk och skaldjursgryta och grillad gris som varmrätt och en havtorns pannacotta och maräng-choklad mousse till dessert.

Tre rätters middag med granskotssgravad sik, lokal kål och renlav som förrätt. Slögrillat högrev, rostad potatis, vanilj-citron brässerade morötter, rödvinsky och grönkål till varmrätt. Avsluta med choklad ganach inkokt rabarber och blåbärs parfait.

En rätt för tex octoberfest skulle det passa med Älg korv, stuvad parmesanpotatis och inlagd lokal kål.

Vi jobbar med lokala råvaror och aktörer så meny lever med i sesongern.

Åminne paviljongen

”Vi höll vår personalfest i Åminne i oktober. Platsen var vackert dekorerad och hade en härlig atmosfär. Cirka 270 personer deltog i festen.

Kommunikationen och planeringen av festen fungerade utmärkt och menyn till vårt evenemang skapades av proffs. Lokalerna passade utmärkt för just den här typen av tillställningar: en gemensam plats och en stor scen för bandet. Trots att platsen är lite avsides från Vasa centrum fungerade logistiken utmärkt med busskommunikation.

Vi ordnade maten, lokalen, dekorationerna och ordningsvakterna genom Kim – tillställningen lyckades bra och vi fick även bra feedback från vår personal.”

HR Director Piia Tuliniemi & HR Business Partner Sarita Åkerfelt, VEO Group

Rekommendationer

viivat-01-01-01

”Vi anordnade Logsets 30-årsfest i Åminne. På festen deltog ett återförsäljarnätverk från 19 olika länder, samt vår personal och deras respektive från Kvevlax, totalt cirka 170 personer.

Som företag som tillverkar skogsmaskiner beställde vi en meny med skogstema och grillarna var i full gång när gästerna kom. Paviljongen var en fantastisk festlokal, och utrymmet var inte alltför stort trots kapaciteten på 700 personer. Maten tillagad på terrassen var ett fantastiskt program nummer, och med fantastiska idéer var feststämningen avslappnad från början till slut.

Tack vare Åminne personalen gick arrangemangen så bra att jag knappt behövdes. För mig var det de enklaste och trevligaste festerna i manligt minne. Menyn var mycket bra, lagom fin middag kombinerat med avslappnad stämning. Kvällen kunde inte ha varit mer lik vår, tack GW & Friends!”

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jussi Metsäpelto, Logset Oy

Åminne paviljongen

Åminne kustby

viivat-01-01-01

Paviljongen ligger i den vackra byn Åminne i Malax. Den unika skärgården i Kvarken är Finlands enda naturobjekt på Unescos världsarvslista. Stränderna kastav av traditionella båthus, vilket gör kustbyn idyll perfekt.

Folkparkens närområde har mycket att erbjuda förutom paviljongen och restaurangen: en badstrand, gästhamn, naturstig, fågeltorn, båtmuseum och stugby.

Åminnes miljöer garanterar en paus från vardagen under alla årstider.

Är du intresserad av att hyra festlokal? Ta kontakt!

viivat-01-01-01
Åminne paviljongen

050 306 6395

aminne@gustavwasa.com

    sv_SE